Skriv ut denna sida
torsdag, 05 juli 2018 18:19

Aberdeens nya fond köper i Wien och Köpenhamn

Skrivet av 
alt
Aberdeen Standards bostadsfond köper två projekt i området Das Ensemble i Wien.

 

alt

På Teglholmen i Köpenhamn förvärvar fonden 105 lägenheter uppförda 2014.

 

Aberdeen Standard lanserade i våras en pan-europeisk bostadsfastighetsfond med namnet Aberdeen Standard Pan European Residential Property Fund med ett investeringskapital om drygt 350 MEUR. Nu har fonden skrivit sina första två avtal. Dessa gäller förvärv i Köpenhamn respektive Wien för totalt 125 MEUR.

 

I Wien har fonden engagerat sig i två faser av projektet ”Das Ensemble” nära Donau Channel och Prater-området. Det blir totalt 244 lägenheter, en lekplats, en stormarknad, och 113 p-platser, allt planerat att färdigställas i början av 2020.

 

Fonden har också förhandlat fram villkor för förvärv av ett bostadsområde på drygt 10.000 kvm, uppfört 2014 på Teglholmen i Köpenhamn. Denna transaktion omfattar 105 lägenheter fördelade på sju våningar, två kommersiella enheter på marknivå och parkering för 75 bilar och ska enligt planerna slutföras före utgången av årets tredje kvartal.

 

– Vi bygger en portfölj av god kvalitet, välutrustade och hållbara hyresfastigheter som tillgodoser hyresgästernas behov och tar upp växande bostadsbehov i hela Europa, säger Marc Pamin, fondchef för Aberdeen Standard Pan European Residential Property Fund.

 

Aberdeen Standard Pan European Residential Property Fund har nio investerare från Nederländerna, Luxemburg, Schweiz och Storbritannien. Ytterligare en stängning planeras äga rum i september och målsättningen är att genomföra bruttoinvesteringar på över 1,5 miljarder euro på medellång sikt.

 

Aberdeen Standard Investments nuvarande bostadsportfölj över hela Europa och Storbritannien omfattar nästan 10.000 fastigheter med ett sammanlagt totalvärde på över 6 miljarder euro.   

Senaste från Redaktionen