25 maj 2020
onsdag, 04 juli 2018 12:49

Oscar: Startskott för Primus på Lilla Essingen

Skrivet av 
alt
Vy över den östra delen av Primusparken. Bild: Oscar Properties

 

Detaljplanen för fastigheten Primus 1 på Lilla Essingen i Stockholm har vunnit laga kraft och Oscar Properties går därmed vidare med planeringen av de cirka 450 bostäder som ska byggas på platsen. Det blir ett helt nytt bostadsområde benämnt Primus Park, som trots det centrala läget har en unik närhet till grönskan och vattnet. I januari i år bildades ett gemensamt bolag ägt till 30 procent av Oscar Properties och till 70 procent av Starwood Capital för utvecklingen av Primus 1, en affär där Pangea var rådgivare åt Oscar och Starwood.

 

Primus Park kommer att bestå av nio unika hus med olika karaktär, utformade i samarbete med fyra handplockade arkitektkontor. Platsen har ett fantastiskt läge präglat av närheten till klassiska stadskvarter med Mälarens stränder och promenadstråk runt hörnet.

 

– Närheten till staden och till Mälaren gör Lilla Essingen till en unik plats i Stockholm. Vi vet att många vill få chansen att bo här och vill ge fler människor den möjligheten. Målsättning är att Primus Park ska bli de bästa bostäderna på Lilla Essingen, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.