21 mars 2019
måndag, 02 juli 2018 13:32

Tagehus säljer 480 bostäder på Lidingö

Skrivet av 
alt
Johan Ljungberg, huvudägare i Tagehus.

 

John Mattson Fastighetsföretagen AB förvärvar ett fastighetsbestånd med 480 lägenheter i Käppala från Tagehus Holding AB som genom affären blir delägare i John Mattson. Johan Ljungberg, huvudägare i Tagehus, blir också ny styrelseledamot i John Mattson.

 

Genom affären utökar John Mattson sitt fastighetsbestånd till cirka 2.200 lägenheter på Lidingö och den totala uthyrbara arean ökar med 30.000 kvm till totalt cirka 150.000 kvm. De förvärvade fastigheterna är belägna i Käppala på den södra delen av Lidingö, ett område med fint läge nära natur och vatten och med stor utvecklingspotential.

 

John Mattson planerar att uppgradera fastighetsbeståndet enligt motsvarande modell som framgångsrikt tillämpats i Larsberg.

 

– Sedan mitten av 1960-talet har vi förvaltat och utvecklat Larsberg med högt ställda kvalitetskrav på vår verksamhet och vi ser fram emot att utveckla Käppala vidare utifrån samma grundvärderingar. Hyresgästernas delaktighet och känsla av trivsel och trygghet har alltid varit mycket viktigt för bolaget, säger Siv Malmgren, vd för John Mattson.

Hon fortsätter:

– Vi välkomnar också Johan Ljungberg i styrelsen som med sin gedigna erfarenhet av fastighetsbranschen stärker oss ytterligare.

 

Fastigheterna i Käppala har många likheter med John Mattsons bestånd i Larsberg och Baggeby med sina välhållna 1950- och 60-talsbyggnader.

 

– Det är med stort förtroende för John Mattson som vi genomför den här affären. John Mattson är ett företag som liksom vi har en lång historik och stark värdegrund med gedigen erfarenhet av förvaltning och utveckling, vilket kommer till stor nytta för Käppalaområdet, säger Johan Ljungberg, huvudägare i Tagehus.

 

Fakta

John Mattson tillträdde de 480 bostäderna den 29 juni 2018. Det förvärvade fastighetsbeståndet i Käppala består av fastigheter i kvarteren Herkules och Juno på Merkuriusvägen respektive Jupitervägen. Total uthyrbar area är 30.000 kvm fördelat på 480 lägenheter, 14 lokaler samt garage.

 

John Mattson har sedan drygt 50 år ägt, förvaltat och utvecklat hyresrätter. Bortsett Käppala har bolaget knappt 1.700 lägenheter i Larsberg, Baggeby och Dalénum på södra Lidingö.

 

Tagehus är samlingsnamn för Tagehus Holding AB. Tagehus är familjeägt och företaget har varit verksamt under tre generationer.