21 mars 2019
torsdag, 21 juni 2018 16:38

KlaraBo och SBB i avtal om nya 650 hyresbostäder

Skrivet av 
alt
Andreas Mofiadakis, vd för KlaraBo, och Ilija Batljan, vd för SBB.

 

Bostadsföretaget KlaraBo har skrivit ett avtal med Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ), SBB, om att bilda ett joint venture med syfte att uppföra hyresbostäder på sex orter i Sverige. Totalt omfattar affären byggrätter om cirka 50.000 kvm BTA och med avtalet tar KlaraBo ytterligare ett stort steg i sin strategi att förvärva tomter för att uppföra hyresbostäder med attraktiva hyror.

 

Affären möjliggör uppförande av bostäder till lägre hyror i ett läge där det råder brist på denna typ av hyresrätter. Det statliga investeringsstödet som kommer att utnyttjas i projekten. Bostäderna ska uppföras i Kävlinge (20.000 kvm BTA), Karlstad, (10.000 kvm), Borlänge, (5.000 kvm), Karlshamn, (5.000 kvm), Motala, (5.000 kvm) och Sundsvall (5.000 kvm).

 

– Avtalet är ett mycket viktigt steg i KlaraBos fortsatta och offensiva utveckling och innebär att vi blir en större aktör i Sverige, säger KlaraBos vd Andreas Morfiadakis.

 

Detta är den andra affären mellan de två bolagen på kort tid och innebär att KlaraBo och SBB tillsammans nu utvecklar hyresrätter om totalt cirka 70.000 kvm BTA på nio orter.

 

– Vi är glada att vi nu utökar samarbetet med KlaraBo genom att sälja in egenutvecklade byggrätter i anslutning till befintliga kassaflödesfastigheter för att utveckla hyresrätter med investeringsstöd, säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB.