21 mars 2019
torsdag, 21 juni 2018 14:43

KF säljer byggrätter till Magnolia

Skrivet av 
alt
KF säljer hälften av sina byggrätter i Bro Mälarstrand till Magnolia.

 

alt

På Bromstensvägen 172 i Spånga planeras bland annat 200 bostäder samt en Stora Coop om 3.500 kvm.

 

KF Fastigheter gör sin första affär i det framtida bostadsområdet Bro Mälarstrand och säljer hälften (115.000 kvm) av sina byggrätter till Magnolia Bostad. Byggstart är planerad till hösten 2018 och första inflyttning kan ske 2021. Vidare har KF Fastigheter avtalat om att sälja byggrätter i Spånga till Magnolia där det på fastigheten planeras att uppföras en Coop-butik och cirka 200 bostäder. Byggstart planeras till våren 2019 och inflyttning till 2021.

 

I och med försäljningen i Bro Mälarstrand påbörjar KF Fastigheter och Upplands-Bro kommun projektering av den nya huvudgatan ned till Mälaren som kommer att tillgängliggöra området för ytterligare investerare. JLL och Morris Law är rådgivare till KF Fastigheter i försäljningsprocessen och i arbetet med att etablera samarbeten med potentiella partners.

 

Visionen med Bro Mälarstrand är att skapa ett naturnära bostadsområde som erbjuder ett rikt fritidsliv med goda förutsättningar för hästsport, golf, vattenaktiviteter och natursköna upplevelser. Området, som är cirka 100 hektar, löper utmed Mälarens strand och gränsar till Bro Hof Slott Golf Club. I närheten ligger också Bro Park galopp som är Sveriges nya huvudstadsbana för galopp.

 

Fastigheten i Spånga omfattar cirka 15.000 kvm och ligger på Bromstensvägen längs järnvägen och i närheten av Spånga station. Området kring fastigheten är ett gammalt industriområde som nu omvandlas till en blandstad med bostäder, kontor, butiker och annan service. Bland annat planeras 200 bostäder och en butik av formatet Stora Coop om 3.500 kvm.

 

Förvärvet är villkorat av att detaljplanen vinner laga kraft, något som beräknas att ske under hösten. CBRE och Morris Law är rådgivare till KF Fastigheter i försäljningsprocessen.