21 mars 2019
onsdag, 20 juni 2018 10:29

Trifam och Box bygger 380 lägenheter i Bromma

Skrivet av 
alt
Bostäderna i kvarteret Baltic 8 uppförs vid Bullerbytorget, som fungerar som entré till Annedal för gående och cyklister till och från Sundbyberg.


Trifam Fastigheter har anlitat Box Bygg att uppföra 380 lägenheter i kvarteret Baltic 8 i Annedal, Bromma. Inom kvarteret, som är en av de sista pusselbitarna för ett färdigställt Annedal, ryms även verksamhetsytor om 2.200 kvm och en förskola om fem avdelningar.
    

– Att få möjligheten att genomföra ett så här omfattande projekt är fantastiskt och innebär samtidigt att Box kan fortsätta växa trots den lite osäkra bostadsmarknaden. Projektet passar oss och vår kompetens på alla sätt och vi ser verkligen fram emot de kommande tre åren, säger Jonas Bill, vd för Box Bygg.
    

– Det här är Trifams första riktigt stora utvecklingsprojekt. Att rigga en stabil projektorganisation med lång erfarenhet av bostadsbyggande har varit en ledstjärna för oss från start. Med Box Bygg som totalentreprenör lägger vi den sista pusselbiten för ett lyckat projekt, säger Niklas Gusting, vd för Trifam.
    

Trifam har sedan 1960-talet låtit uppföra kontors- och industrifastigheter för egen förvaltning. År 2010 började bolaget även bygga bostäder för egen förvaltning. I dagsläget omfattar fastighetsbeståndet sju kommersiella fastigheter med en uthyrbar area om cirka 80.000 kvm, en bostadsfastighet om 53 lägenheter samt en projektfastighet.