24 oktober 2019
fredag, 15 juni 2018 18:11

Väsbyhem byggstartar i Fyrklövern

Skrivet av 
alt
Mattias Holm från Erlandsson Bygg, kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman och Väsbyhems vd Amra Barlov Lindqvist sätter spadarna i backen för Soltäppan och Näckrosen i Fyrklövern.

 

Spadarna har satts i marken för Väsbyhems nyproduktionsprojekt Soltäppan och Näckrosen i den nya stadsdelen Fyrklövern i Upplands Väsby. Här bygger bolaget tillsammans med vår entreprenör Erlandsson Bygg två flerbostadshus med sammanlagt 125 hyreslägenheter och en förskola.

 

Planerna har kommit längst för Soltäppan med cirka 85 hyreslägenheter. I huvudsak blir det yteffektiva tvåor i huset, men även några större lägenheter. Ett stadsnära boende med fokus på odling och möten. Den översta våningen föreslås få generösa takterrasser i soligt läge och gården kommer att förberedas för bärbuskar och fruktträd vilket är det genomgående temat för gården.

 

– Vi vill inte bara bygga bostäder, vi vill bygga samhälle där vi även är med och bygger livet mellan husen och med trivsel i våra hus. Ett sätt att bygga trivsel är att se till att det blir hållbara fastigheter med bra bostäder och bra boendemiljöer. Det starka samarbetet mellan kommunen och Väsbyhem känns jättebra och vi är väldigt glada över den möjlighet vi fått när vi tog över projektet Näckrosen, säger Väsbyhems styrelseordförande Johan Thidell.

 

Bygget planeras att starta hösten/vintern 2018 och första inflyttning är beräknad till 2021.