21 mars 2019
torsdag, 14 juni 2018 14:13

Logicenters köper 9.000 kvm i Finland

Skrivet av 
alt
Den fastighet som Logicenter köper  i Hämeenlinna är uppförd 2012 och kommer att hyras av Posti Kiinteistöt Oy.

 

Logicenters köper, för en fond som förvaltas av NREP, fastighet på 9.000 kvm industriområdet Moreeni i Hämeenlinna, beläget centralt mellan Helsingfors, Tammerfors, Åbo och Lahti. Fastigheten är uppförd 2012 och kommer att hyras av Posti Kiinteistöt Oy. Säljare är en fond som hanteras av Auratum Kiinteistöt Oy.

 

Posti driver ett distributionscenter i fastigheten för förpackningstillverkaren Coveris Rigid Finland, som har en fabrik kostnadseffektivt lokaliserad i grannbyggnaden. En passage förbinder logistikcentralen med fabriken bredvid och logistikprocessen mellan fabriken och lagret är helt automatiserad. Överskottsvärme som genereras i fabriken kan också användas i lagret via värmefördelningssystemet som är installerat mellan byggnaderna.

 

– Vi är mycket nöjda med möjligheten att utöka vår portfölj i Finland med denna moderna logistikfastighet. Investeringen ligger väl i linje med Logicenters strategi att utveckla och förvärva moderna logistikegenskaper på bra platser i hela Norden. Med förvärvet expanderar vi också vårt samarbete med Posti till Hämeenlinna, säger Antti Toropainen, Investment Manager hos Logicenters.

 

Logistikfastigheten kan utvidgas i framtiden om ytterligare utrymme behövs för distributionsändamål.