21 mars 2019
tisdag, 12 juni 2018 11:47

AMF skapar nya mötesplatser på Södermalm

Skrivet av 
alt
Gårdarna i Stockholmsverken på Södermalm renoveras från grunden och får ny markläggning, belysning och fler offentliga sittplatser. Bild: Walk the Room


I de klassiska industrikvarteren Stockholmsverken, i korsningen Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan vid Södra Station på Södermalm, förvandlar AMF Fastigheter två innergårdar och ett torg till levande uterum med restauranger och serveringar. Stockholmsverken omfattar två kvarter där det ska rymmas 20.000 kvm moderna kontor och i anslutning till detta kommer cirka 1.350 kvm torg och gårdar att öppnas. Totalt planeras lokaler om cirka 3.000 kvm för restaurang och handel.
    

– Med Stockholmsverken gör vi Södermalms geografiska mittpunkt till en social mittpunkt. Med flera restauranger, innergårdar och ett torg vill vi förvandla Södra station från en plats man pendlar ifrån till en destination man väljer att komma till, säger Tove Törneman, projektchef för Stockholmsverken på AMF Fastigheter.
    

Ambitionen med Stockholmsverken är att skapa levande uterum med torgkänsla som tillåter både umgänge, arbete och lugn.
    

– Många av Stockholms innergårdar är slutna rum där bara vissa får vistas. Med Stockholmsverken öppnar vi upp två innergårdar och ett torg med flera restauranger, uteserveringar och offentliga sittplatser. Vi skapar en trivsam miljö öppen för alla, säger Anders Pettersson, kommersiell chef retail på AMF Fastigheter.
    

Under 2019 beräknas omvandlingen av Stockholmsverken vara klar och redo för att återigen bli ett område som lockar stockholmarna.