19 mars 2019
fredag, 08 juni 2018 16:59

Stena bygger äldreboende i Högsbo

Skrivet av 
alt
Äldreboendet Aleris Ekebäcken Plaza kommer att ha plats för 90 boende. På boendet kommer det bland annat att finnas två takterrasser med härlig utsikt samt olika profilrum i byggnaden.

 

Ett äldreboende för 90 personer i fin miljö med trygghetsskapande teknik samt 9 stödlägenheter för unga är Aleris bidrag när Stena Fastigheter utvecklar Ekebäckshöjd i stadsdelen Högsbo i Göteborg.

 

– Vi har i vår stadsdel en hög andel äldre och många av dem vill bo kvar i området. Genom samarbetet med Aleris och Stena kan vi möta deras behov med ett modernt och riktigt fint äldreboende. Det är viktigt att vi gör detta tillsammans med engagerade partners som dessutom kan färdigställa boendet relativt snabbt, säger Ingrid Larsson, stadsdelsdirektör för stadsdelsförvaltning Askim-Frölunda-Högsbo i Göteborgs stad.

 

Utvecklingen av Ekebäckshöjd är en del av Stena Fastigheters arbete med att utveckla socialt hållbara stadsdelar, där människor trivs och stannar kvar länge. Ekebäckshöjd byggs intill Stena Fastigheters bostadsområde Pennygången, och med de nya kvarteren adderas fler olika boendeformer, som ger kunderna en möjlighet till valfrihet utifrån livets skiftande behov.

 

– Genom Aleris boende för äldre kan fler människor ta del av detta fantastiska område, och det känns mycket positivt, säger Agneta Kores, vd för Stena Fastigheter Göteborg.