19 mars 2019
fredag, 08 juni 2018 14:12

Colliers hyr ut Lager 157 åt Wilfast i Borås

Skrivet av 
alt
Lager 157 i Borås, omfattande 5.922 km har två våningar. Fastigheten har ett strategiskt läge intill Viaredsmotet, med en helglasad upplyst fasad som drar stor uppmärksamhet till sig. 

 

Colliers har varit rådgivare till Wilfast vid uthyrningen av en yta om 1.680 kvm till Lager 157 på Viared i Borås. Colliers arbetar sedan en tid tillbaka med uthyrningen av norska NRP:s fastighet på Företagsgatan i Borås, som Wilfast förvaltar. I fastigheten huserade tidigare Bilia, men sedan deras flytt har arbetet med att konvertera fastigheten till ett handelshus pågått intensivt. Fastigheten om 5.922 km har två våningar och den har ett strategiskt läge intill Viaredsmotet, med en helglasad upplyst fasad som drar stor uppmärksamhet till sig.  I dagsläget förs diskussioner med flera aktörer om att hyra resterande ytor om 4.242 kvm. Lager 157 öppnar sin verksamhet efter sommaren.

 

Stefan Palm, CEO för Lager 157 säger: 

– Borås är något speciellt för oss. Det är vår hemmaplan, här finns det textila arv som vi kommer ur. Här har jeansen en historia och för oss som denimföretag blir Borås naturligtvis någonting alldeles extra.

Lager 157 håller en hög tillväxttakt och butiken på Viared är nummer fyra i raden av öppningar i år. Konceptet är tydligt och starkt med denim som central tanke.

 

– Vi säljer kläder men vi har också en annan viktig idé med Lager 157. Vi vill förändra modebranschen. Vi vill göra den mer demokratisk. Det är till exempel viktigt att alla barn i skolan kan ha schyssta kläder oavsett vad deras föräldrar har för ekonomiska förutsättningar, tillägger Stefan Palm.

 

Mattias Wilson, Wilfast Förvaltning AB säger: 

– Vi är glada över att Lager 157 valt att förlägga sin verksamhet i vår fastighet i Viared. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete och hoppas att Lager 157 skall trivas i fastigheten och området.