19 mars 2019
fredag, 08 juni 2018 10:24

Fabege och Choice ökar i Arenastaden

Skrivet av 
alt
Genom Fabeges och Choice Hotels satsning får alla de som besöker Friends Arena och Mall of Scandinavia utökade möjligheter att stanna kvar i Arenastaden. Bild: White arkitekter


Fabege satsar tillsammans med Nordic Choice Hotels på ännu ett hotell i Arenastaden, Solna. Den 11-våningar höga byggnaden har ritats av White arkitekter och kommer att bestå av tre delar: en hotelldel på 336 hotellrum, en del med 88 rum för så kallad long-stay, ett koncept där personer vistas lite längre perioder och en kontorsdel där Nordic Choice Hotels kommer att förlägga sitt svenska huvudkontor. Hotellet kommer även att rymma restaurang- och konferensytor, gym och lobby. Byggstart sker i år och när hotellet står klart i början av 2021 kommer stadsdelen att ha 1.000 hotellrum. Affären baseras på tre separata avtal med löptider mellan 10 och 20 år. Det totala hyresvärdet är cirka 48 Mkr per år.
    

– Den positiva utvecklingen av Arenastaden och inte minst Friends Arena innebär att behovet av närliggande hotell ökar. Nordic Choice Hotels initiativ till det nya hotellet innebär ännu bättre förutsättningar för såväl Friends Arena, som för Mall of Scandinavia och företagens besökare och medarbetare, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef Fabege.
    

Hotellet, som kommer att tillhöra Comfort Hotels, uppförs vid Friends Arenas nordvästra hörn och får en vacker utsikt över Råstasjön och dess naturområden. Byggnaden blir en länk mellan arenans storskaliga evenemang och det lokala livet som växer fram längs Evenemangsgatan.
    

– Arenastaden har blivit en hub för business, nöjen och shopping. Utvecklingstakten är imponerande och genom ytterligare ett hotell och longstayboende så vill vi skapa ytterligare förutsättningar för att locka verksamhet till området och öka dess attraktionskraft. För oss är det också den perfekta platsen för vårt svenska huvudkontor med närheten till kommunikationer, till gäster och samarbetspartners. Jag är oerhört glad över projektet och ser fram emot 2021 då vi kan flytta in med våra verksamheter, säger Petter A Stordalen, Nordic Choice Hotels.