21 mars 2019
onsdag, 23 maj 2018 11:26

Riksbyggen planerar 250 bostäder i Jönköping

Skrivet av 
alt

Illustration av potentiell utveckling av fastigheten Vårdaren 8 i Rosenlund, Jönköping. Vy från Hermansvägen.


Genom att köpa del av fastigheten Vårdaren 8 planerar nu Riksbyggen för 200-250 lägenheter i området Rosenlund i Jönköping. Planen är att majoriteten av de nya bostäderna blir bostadsrätter och en mindre andel blir hyresrätter. Säljare är Bostadsbyggen i Jönköping AB –  ett bolag som till hälften ägs av Regionen Jönköpings län och till hälften av Riksbyggen ekonomisk förening.
    

– Det här är en affär som är mycket bra för båda parter. Affären möjliggör för Bostadsbyggen att bygga studentlägenheter, enligt ägarnas önskemål. Region Jönköpings län i samarbete med Linköpings Universitet startar en läkarutbildning i Jönköping våren 2019 vilket ökar behovet av fler lägenheter för studenter. Nu öppnas möjligheten att uppföra cirka 50 mindre lägenheter, säger Arnold Carlzon, styrelseordförande i Bostadsbyggen i Jönköping AB.

 

Rosenlund är ett attraktivt område i Jönköping med närhet både till Vättern och till kommunikationer och arbetet med detaljplan för de nya bostäderna beräknas komma igång under 2019.
  

– Det finns tydliga ambitioner från kommunens sida att Rosenlund ska växa och det ligger helt linje med Riksbyggens planer för Jönköping, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.