21 mars 2019
måndag, 21 maj 2018 11:16

Scandic Täby adderar två våningsplan

Skrivet av 
alt
Millimeter Arkitekter har ritat påbyggnaden på Scandic Täby.


Scandic har tillsammans med Maxus AB, fastighetsägare av Scandic Täby, beslutat om en påbyggnad av två våningsplan på hotellet. De nya våningsplanen kommer att inrymma 48 nya rum vilket ger hotellet totalt 170 rum. Byggstart planeras under maj och hotellet beräknas vara klart under första kvartalet 2019.
    

– Vi ser en spännande utveckling i Täby, det händer mycket runt omkring hotellet, och det gör att vi tillsammans med Maxus vill satsa på att utveckla verksamheten. När det är färdigt kommer vi att ha en mycket fin hotellupplevelse att erbjuda våra gäster, säger Peter Edelbrock, distriktsdirektör för Storstockholm på Scandic Sverige.
    

De två nya våningsplanen kommer att ha stora fönsterpartier och de nya rummen för en mycket ljus och fin utsikt. De nya rummen blir även betydligt större, cirka 24-25 kvm, jämfört med de befintliga rummen på mellan 14 och 18 kvm. Arkitekt för projektet är Milimeter Arkitekter.
    

– Jag tycker att det är roligt att vi har bestämt oss för att utveckla Scandic Täby. De nya rummen kommer att tillföra mycket till fastigheten och hotellupplevelsen som helhet, säger Magnus Wahlbäck, vd Maxus AB.
    

Scandic Täby har de senaste åren genomgått en omfattande renovering där fasaden fräschats upp och befintliga rum, badrum och allmänna ytor fått helt ny inredning. I tillägg har ett nytt restaurangkoncept, Köksbaren, öppnat och erbjuder nu förutom frukost även lunch och a la carte-servering på kvällen.