20 mars 2019
torsdag, 17 maj 2018 17:02

Lansa bygger i egen regi

Skrivet av 
alt
Claes Malmkvist, vd för Lansa Fastigheter.


När flera fastighetsbolag ställer sig på bromsen väljer Lansa Fastigheter en annan väg. Bolaget påbörjar inom kort sin första egenutvecklade produktion. Detta sker i Örebro med inflyttning hösten 2019.
    

– Vi kommer att bygga 63 fina lägenheter i området Adolfsberg – ett av Örebros allra bästa lägen och där vi redan äger attaktiva bostäder. Vi är en långsiktig aktör och med vår stabila ägarkrets i ryggen ser vi nu att nya tillfällen dyker upp, både när det gäller markförvärv, nyproduktion och etablerade fastigheter, säger Claes Malmkvist, vd för Lansa.
    

– Men vi nöjer oss inte med satsningen i Örebro. Med en stark ägargrupp i ryggen söker vi efter ytterligare mark på expansiva orter för att bygga i egen regi eller tillsammans med samarbetspartners, fortsätter han.
    

Det aktuella projektet omfattar två huskroppar med lägenheter av hög standard. Inflyttning är planerad till hösten 2019. Sedan tidigare äger Lansa 72 lägenheter i Adolfsberg.
    

Lansa ägs av sex bolag inom Länsförsäkringsgruppen. Affärsidén går ut på att bygga upp ett bestånd av hyresfastigheter på expansiva orter runt om i Sverige. Bolaget har sedan etableringen för två år sedan förvärvat i första hand nyproducerade fastigheter i bland annat Örebro, Karlstad, Umeå, Linköping och Upplands-Bro.