21 mars 2019
torsdag, 17 maj 2018 12:22

Peab hyr ut till Actic i Ulriksdal

Skrivet av 
alt
Om två år ska detta hus med åtta våningar parkeringar, och tre våningar kontor och gym stå klart i Ulriksdal.  Illustration: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor.


Peab Fastighetsutveckling och träningskedjan Actic har tecknat hyresavtal om cirka 2.600 kvm i ny fastighet i Ulriksdal, Solna. Actic flyttar sitt huvudkontor och öppnar ett gym i en fastighet som präglas av innovativ arkitektur. Fastigheten, som har ritats av Roger Spetz från Scheiwiller Svensson Arkitektkontor, beräknas stå färdig sommaren 2020.
    

– Vi är glada att Actic flyttar sitt huvudkontor till Ulriksdal och etablerar sin verksamhet här. Det ger både kringliggande företag och boende bra träningsmöjligheter i ett snabbt växande område, säger Fredrik Pettersson, regionchef Peab Fastighetsutveckling.
    

Fastigheten omfattar elva våningar och den innovativa arkitekturen och gestaltningen speglar dess funktioner. De tre översta våningsplanen med kontor och gym ger intrycket av att sväva ovanpå parkeringshusets åtta våningar med 475 parkeringsplatser.
    

Angränsande till Nationalstadsparken i norra Stockholm fortsätter Ulriksdal att växa och utvecklas till en urban stadsdel. I området beräknas cirka 11.000 arbetsplatser stå klara inom de närmaste åren. Här bygger Peab sex kontorshus med totalt cirka 60.000 kvm kontor.
    

Exempelvis är ett nytt kontor för Peabs verksamheter i Stockholm på 12.500 kvm under uppförande.
    

Inom kort påbörjas också byggnationen av kontorsfastigheten The Gardens, en elva våningar hög fastighet om totalt 16.000 kvm flexibla kontor med gemensam takterrass och conciergeservice.
    

I Ulriksdal har Peab också byggt 500 bostäder och totalt beräknas 2.000 bostäder stå klara de närmaste åren.