19 mars 2019
onsdag, 16 maj 2018 17:01

Sveriges största paketutlämning till Gränbystaden

Skrivet av 
alt
SwipBox, där kunders paket levereras till ett låst skåp, lanseras nu i Atrium Ljungbergs Gränbystaden, i Uppsala.

 

Nu lanseras danska SwipBox i Atrium Ljungbergs Gränbystaden, i Uppsala. Företaget har ett system för uthämtning av paket i specialtillverkade skåp och etableringen är ett steg i Atrium Ljungbergs arbete med att integrera e-handel i den fysiska handelsplatsen. Anläggningen, som består av 120 skåp, blir den största självbetjäningsstationen i Sverige.   

 

SwipBox lösning innebär i korthet att kunden får ett meddelande om att ett paket finns att hämta. Paketet levereras sedan till ett låst skåp där kunden, genom att slå in en kod, själv kan hämta paketet när det passar utan att behöva stå i kö vid ett utlämningsställe.

 

Inledningsvis kommer distributörerna DHL Express och DHL Parcel att leverera paket direkt till skåpen i Gränbystaden, men fler distributörer tros ansluta sig. Via DHL Express är det även möjligt att skicka paket till hela världen via boxen Expresseasy.se

 

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra kunder en snabb och smidig lösning för uthämtning av varor. E-handeln ökar och är numera ett naturligt sätt att shoppa på för många människor, säger Jan Hammarling, marknadsområdeschef i Gränbystaden. Utlämningsskåp med självbetjäning är vanliga i Europa, exempelvis i Tyskland där DHL driver mer än 3.000 utlämningsstationer. Nu expanderar tekniken till Sverige där skåp installeras på flertalet publika platser såsom dagligvarubutiker, köpcentrum och nu även i Gränbystaden i Uppsala.

 

– Det råder ingen tvekan om att det här är framtiden. Vi är glada över att Atrium Ljungberg ser möjligheterna med automatisk paketutlämning. Fördelen för kunderna är att de kan hämta sina försändelser när det passar dem själva under, men utan att behöva stå i kö, säger Allan Kaczmarek, CEO på SwipBox.