25 maj 2020
tisdag, 15 maj 2018 17:52

Sveafastigheter planerar landmärke i Nacka

Skrivet av 
alt
Höghuset i projektet Discus planeras för omkring 30 våningar och kommer att rymma 450-500 lägenheter i centrala Nacka.

 

Sveafastigheter Utveckling och Nacka kommun har kommit överens om en tidig markreservation för uppförandet av Discus, ett kvarter med ett högt hus i centrala Nacka. Kvarteret kommer att rymma en blandning av verksamheter i hjärtat av den nya kollektivtrafiknoden, mitt på tunnelbanestationen i Nacka stads nya centrum.

 

Projektet – som är framtaget i samarbete med Belatchew Arkitekter – karaktäriseras av sin oregelbundna silhuett, vilket blir en symbol för den växande storstadsregionen. Höghuset planeras till omkring 30 våningar och kommer att rymma 450-500 lägenheter av olika storlekar med varierande upplåtelseformer, samt olika typer av verksamheter, vilket gör kvarteret till en aktiv och levande plats.

 

– Discus är det första höga huset i Nackas mest centrala delar, med sin starka formverkan kommer byggnaden att bidra till Nacka stads spännande silhuett. Discus visar tydligt på en arkitektonisk ambition som Nacka kommun vill se i kommande projekt i Nacka stad, säger Nina Åman, stadsarkitekt i Nacka kommun.