21 mars 2019
tisdag, 15 maj 2018 11:29

Västerkulla köper Scandic Sundsvall City

Skrivet av 
alt
Scandic City Sundsvall omfattar 6.100 kvm, fördelat på 143 hotellrum, konferensytor, restaurang och bar. Hotellet rankas bland de tre bästa hotellen av Sundsvalls samtliga hotell.

 

Västerkulla Hotell köper en hotellfastighet i centrala Sundsvall av Sveafastigheter Fersen II AB, ett bolag som förvaltas av Brunswick Real Estate. Hotellfastigheten Netto 7 tillträdes den 15 maj 2018. Någon köpeskilling har inte meddelats.

 

Fastigheten, som uppfördes år 1966, konverterades år 1981 till hotell och har därefter genomgått en omfattande uppgradering år 2012. Hyresgäst är Scandic Sundsvall City Totalt innehåller fastigheten 6.100 kvm, fördelat på 143 hotellrum, konferensytor, restaurang och bar. Hotellet rankas bland de tre bästa hotellen av Sundsvalls samtliga hotell.

 

Sundsvalls hotellmarknad har de senaste åren utvecklats positivt och uppvisar ett genomsnittligt pris per tillgängligt rum, RevPAR, som ligger i nivå med riksgenomsnittet.

 

Lindahl, Pangea och Cushman & Wakefield har varit köparens rådgivare.

 

– Det här är ett väldigt bra och roligt förvärv bland annat för att det blir vårt första, men definitivt inte det sista Scandichotellet. Förvärvet visar även vår klara ambition att växa och fortsätta att förvärva hotellfastigheter. Vårt mål är tydligt och klart att på sikt förvärva hotellfastigheter i medelstora städer för cirka 5 Mdr kr, säger Clas Hjorth, vd för Västerkulla Hotell Holding AB.