21 mars 2019
tisdag, 15 maj 2018 11:09

Diös inviger stor solcellsanläggning i Sundsvall

Skrivet av 
alt
Solcellsinstallation på fastigheten Metropol i Sundsvall.


Diös inviger sin första storskaliga solcellsanläggning. Det sker via en nyinstallerad solcellsanläggning på taket av fastighetens fastigheten Metropol på Norrmalm i Sundsvall. Den installerade effekten uppnår totalt 135 kilowatt på 1.000 kvm och kommer att spara cirka 15 procent per år av den totala elförbrukningen.  
    

Anläggningen tillhör en serie större investeringar som Diös har gjort  för att säkerställa sin position som en hållbar aktör i branschen. Idag köper bolaget 100 procent så kallad ursprungsmärkt el till sina hyresgäster och den nyinstallerade solcellsanläggningen säkerställer den egna energiproduktionen.
    

– Det känns riktigt bra att vi nu har invigt vårt första solcellsprojekt. Det ligger helt i linje med vår strategi kring hållbar stadsutveckling. Vi vill ta en aktiv roll som fastighetsägare där vi är med och driver en hållbar omställning gällande energiförbrukning. Vi vill också tillsammans med våra hyresgäster skapa förutsättningar för att nå de hållbarhetsmål vi har satt upp och som relaterar till Agenda 2030, säger Sofie Stark, affärschef, Diös Sundsvall.
    

Totallösningen för solcellsinstallationen på Metropol i Sundsvall har solenergibolaget E-linx stått för. Tekniken bygger på en tunnfilm som ger energi från tidig morgon till sen kväll, vilket leder till en bättre återbetalning över tid med ljuset i fokus.