21 mars 2019
fredag, 04 maj 2018 14:32

Nya stora takvyer för AMF Fastigheter

Skrivet av 
alt
Till att börja med ska tre barer och en restaurang finnas på terrassen, som är en öppen yta på 1.200 kvm, framhöll Henrik Jakobsen, projektledare för ”Stockholm under stjärnorna”.

 

alt

Takterrassen har sjöutsikt.

 

alt

– Ja, vi vill väcka liv i slumrande stadsdelar i staden. Och då är Brunkebergstorg en bra miljö att satsa på, sa Mats Hedros, vd för AMF Fastigheter under pressmötet.

alt

 Hotellägaren Petter Stordalen i en särskild pose. Stordalen har investerat stort i projektet.

 

alt

Det ska gå att hysa 550 personer på takterrassen under uppfällbart tak, om det behövs. Det blir live-band ett par gånger i veckan.

 

Av Thomas Mattsson


Under fredagen den 4 maj invigde AMF Fastigheter sitt nya prestigeprojekt: ”Stockholm under stjärnorna” vid Brunkebergstorg i Stockholm. Målet är att göra bolagets takterrass i området till en öppen yta med mäktig utsikt över Stockholm.

 

– Ja, vi vill väcka liv i slumrande stadsdelar i staden. Och då är Brunkebergstorg en bra miljö att satsa på, sa Mats Hedros, vd för  AMF Fastigheter, när han invigde projektet den 4 maj.

 

Den norske finansmannen, Petter Stordalen, har investerat stort i projektet.

– Vi gör ett stadsrum där alla människor vill vara, menade han.

 

Hur ska man då realisera målet med projektet?

 – Terrassen ska bli ett landskap av restauranger och kök, konkretiserade Henrik Jakobsen, som är projektledare för ”Stockholm under stjärnorna”.

 

Till att börja med ska tre barer och en restaurang finnas på terrassen, som är en öppen yta på 1.200 kvm. Den ger flera stora panoramavyer över Stockholm. Det ska gå att hysa 550 personer under uppfällbart tak, om det behövs. Det blir live-band ett par gånger i veckan. Alla matcherna i fotbolls-VM kommer att sändas på terrassen. Därtill kommer matmarknad och andra evenemang att arrangeras.

 

– Nu är här massor av byggkranar på plats. De indikerar utveckling. Detsamma gäller för den 22 ton tunga bro som har lagts mellan AMF:s fastighet och terrassen, sa en stolt och entusiastisk Petter Stordalen.

 

AMF Fastigheter invigde för en månad sedan en ny del av Mood-gallerian på Regeringsgatan i Stockholms city.

 

– Man kan säga att vi började med att träna där. Det finns nu minst fyra anledningar att besöka den nya terrassen, tillade vd Mats Hedros och syftade på antalet restauranger och barer på takterrassen.

 

Själva öppningen av restaurangerna sker lördagen den 5 maj, alltså dagen efter invigningen.