16 januari 2019
måndag, 23 april 2018 12:09

Scandic öppnar hotell i Helsingborgs hamn

Skrivet av 
alt
Midroc utvecklar World Trade Center Helsingborg med Scandic som hotelloperatör i den nya stadsdelen Oceanhamnen. Hotell- och kontorsfastigheten om totalt cirka 11.000 kvm (varav 7.000 kvm hotell) kommer att öppna hösten 2021.

 

Scandic har tecknat ett långt avtal med Midroc om ett nytt hotell i den nya stadsdelen Oceanhamnen, i Helsingborg. Hotellet förväntas öppna år 2021 och kommer rymma cirka 180 rum, konferensfaciliteter, gym, restaurang och bar, samt en skybar. På piren där hotellet kommer att byggas planeras för 32.000 kvm kommersiell yta, vilket väntas bli det nya företagsnavet i Helsinborg. Ett World Trade Center-kontor planeras i samma hus som hotellet, vilket ger Scandic stora möjligheter till kommersiella samarbeten. Annordia har varit Midrocs rådgivare i utformningen av hotellet och i operatörsrekryteringen.

 

– Det nya Scandic-hotellet kommer att bli ett arkitektoniskt landmärke för Helsingborg och med fantastisk utsikt över hamnen och Öresund. Dess centrala läge gör det till ett perfekt komplement till vårt nuvarande hotell, Scandic Helsingborg Nord, säger Peter Jangbratt, Country Manager Scandic Sweden.

 

Det nya Scandic-hotellet är del av det stora H+-projektet där den gamla industrihamnen I Helsingborg omvandlas till ett modernt urbant område, kallat Oceanhamnen. Den industriella ytan kommer helt konverteras till att inhysa bostäder, kontor och butiker.

 

– Hotellet kommer fokusera på både affärsresenärer och privatgäster för att dra nytta av det ökade fritidssegmentet. Inte minst under sommarmånaderna som är den mest välbesökta perioden i Helsingborg, avslutar Peter Jangbratt.