16 januari 2019
måndag, 23 april 2018 12:02

Skanska säljer för 200 Mkr i Solna

Skrivet av 
alt
Laboratoriet 5 i Ingentingskogen i Solna, omfattande 3.600 kvm, är i sin helhet uthyrt till det världsledande Life Science bolaget Roche.

 

Skanska har sålt den nybyggda kontorsfastigheten Laboratoriet 5 i Solna till Atlasmuren Fastigheter AB för cirka 200 Mkr. Fastigheten, som är bebyggd med ett kontorshus om cirka 3.600 kvm, ligger på den historiska platsen Ingenting i Solna, nära bryggorna i Pampas Marina. Namnet Ingenting har hängt med sedan Bellmans dagar, och med Skanskas satsning har området under senare år fått en renässans. Här uppförs även drygt 1.000 nya bostäder.

 

– Laboratoriet 5 är en kvalitetsbyggnad som passar väl in i det kulturminnesmärkta Ingentingområdet. Huset är i sin helhet uthyrt till det världsledande Life Science bolaget Roche, och det känns roligt att nu få lämna över det till Atlasmuren, en lokalt förankrad hyresvärd som sätter stort värde på relationen till sina hyresgäster, säger Antonia Junelind, transaktionschef, Skanska Fastigheter Stockholm AB.

 

– Förvärvet stämmer väl in på vår strategi för området och är ett bra komplement till vår andra fastighet i denna del av Solna. En nybyggd fastighet med en etablerad och långsiktig hyresgäst passar oss bra just nu eftersom vi är mitt upp i ett utvecklingsprojekt med vår andra fastighet, Styckjunkaren 2, i området, säger Björn Andersson, vd Atlasmuren Fastigheter AB.