16 januari 2019
fredag, 20 april 2018 12:54

Karlskronahem säljer för 400 Mkr

Skrivet av 
alt
Karlskronahem säljer till flera köpare. Bostadsfastigheten på bilden har havsutsikt och ligger på Wachtmeistergatan i stadsdelen Björkholmen. Denna fastighet sålde Karlskronahem till Brunsbergsbolagen Fastigheter AB.

 

AB Karlskronahem har tecknat överlåtelseavtal för ett fastighetspaket om 265 hyresrätter och två omsorgsboenden med ett totalt värde om drygt 400 Mkr. Försäljningen ska delfinansiera det kommunala bolagets nyproduktion av hyresrätter.

 

– Jag är glad att vi kan slutföra Kommunfullmäktiges uppdrag om försäljning så att vi får ytterligare ekonomiska muskler till att bygga nya hyresrätter. Bland köparna kan vi se nationellt stora aktörer likväl som små lokala, och en av köparna garanterar Karlskrona kommun produktion av 150 nya bostäder de närmsta åren, vilket känns positivt för kommunen, säger Börje Dovstad, ordförande Karlskronahem.

 

Köpare av den största delen paketet är Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) som genom bolag förvärvar de bägge samhällsfastigheterna samt två bostadsfastigheter med tillträde den 18 juni. Samhällsfastigheternas uthyrbara area uppgår till cirka 13.500 kvm – en yta som ska hyras av Karlskrona kommun med en hyreslängd på 25 år för det ena boendet och 10 år för det andra. Hyresvärdet uppgår till cirka 17,5 Mkr.

 

Bostadshusen, som är byggda i slutet av 1960-talet respektive början av 1970-talet, rymmer 193 lägenheter och 44 lokaler fördelat på 12.728 kvm. Hyresvärdet uppgår till cirka 12,8 Mkr.

 

Legal rådgivare till SBB har varit Wistrand Advokatbyrå, medan EY Law och Svefa har varit säljarens juridiska respektive kommersiella rådgivare.

 

Övriga köpare är Brunsbergbolagen Fastigheter AB (Wachtmeistergatan 28 A, B, C), Karlsson & Hedfors Fastigheter AB (Rävalyckan 1 , 3 och 5), Kobebus Fastighets AB (Tromtögatan 14, 16, 18, 20) och Skogstjärnen AB via dotterbolag (Tromtögatan 2 A-B, 4 A-B, 6 A-B och Haglövägen 1 A-B).