21 mars 2019
onsdag, 18 april 2018 18:12

Infranode och DIF köper stort av SPG

Skrivet av 
alt
Philip Ajina, Infranode, Willem Jansonius, DIF, och Knut Holte, SPG.

 

Infranode (med investerare som KPA, Folksam, Fjärde AP-fonden och EIB) köper tillsammans med fondbolaget  DIF en portfölj bestående av hälso-, omsorg- och skolfastigheter från Scandinavian Property Group (SPG). Portföljen består av 4 rehabiliteringscenter, 41 omsorgsfastigheter och 7 förskolor, varav de flesta ligger i och omkring Oslo. Verksamheterna i byggnaderna drivs av välrenommerade privata utövare som har avtal med norska kommuner och regionala hälsomyndigheter.

 

– Efter investeringen i Akershus Energi Varme och Oslofjord Varme, är vi glada att ha genomfört vår tredje investering i Norge på ett år. Detta är också den första investeringen vi gör inom social infrastruktur, säger Philip Ajina, medgrundare och partner i Infranode.

 

Projektet ägs till 60 procent av Infranode och 40 procent av DIF och de har som målsättning att öka portföljens storlek genom investeringar och förvärv.

 

– DIF är entusiastiska över att gå in i den växande privata hälso- och omsorgsmarknaden. Vi har etablerat ett starkt partnerskap med Infranode och ser fram emot att bygga vidare på denna plattform, säger Willem Jansonius, partner i DIF.

 

SPG har varit en pionjär i den norska privata hälso- och omsorgsmarknaden och kommer framöver att fokusera på att utveckla nya koncept för att möta det växande behovet av seniorboenden.

 

– Vi tror bestämt att Infranode och DIF blir de bäst lämpade ägarna av denna portfölj för framtiden och vi vill även bistå med att utveckla plattformen vidare, säger Knut Holte, Managing Partner på SPG.