21 maj 2019
tisdag, 17 april 2018 13:27

Rekord: 66 Mkr för Penthouse i Norra Tornen

Skrivet av 
alt
Planerad inflyttning för Norra Tornens 320 lägenheter är hösten 2018 för Innovationen respektive våren 2020 för Helix.

 

Norra Tornens dyraste lägenhet, Penthouse i byggnaden Innovationen, har sålts för 66 Mkr. Penthouse kommer att vara en bostad om 281 kvm i Stockholms högsta bostadshus om 125 meter. 

 

– I en mer konkurrensutsatt marknad blir det allt viktigare att erbjuda bostäder som vågar sticka ut och Norra Tornen är helt unika i Stockholm. Denna försäljning visar att design och tidlöshet säljer och att det är något som våra kunder letar efter, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

 

Norra tornen ligger i Vasastan i Stockholm och består av två bostadshus, Innovationen och Helix, som skapats i samarbete med Rem Koolhaas OMA, ett av världens mest ansedda arkitektkontor.

 

De två tornen blir en arkitektonisk port in till Stockholm och ger staden två nya landmärken. Med 320 bostäder bjuder Norra Tornen på en visuell upplevelse för alla stockholmare och där de boende får ta del av en vy över Stockholm som ger ordet utsikt en ny innebörd.

 

Penthouse, med sina 281 kvm fördelade på 7 rum och kök över tre våningsplan, bjuder på utsikt i fyra väderstreck som kan avnjutas från någon av bostadens nio terrasser, varav en är en magnifik privat takterrass med 360 graders utsikt över Stockholm.

 

– Vi ser ett fortsatt högt intresse för lägenheter i Norra Tornen, de unika bostäderna och det internationella uttrycket uppskattas av våra kunder, när jag själv är ute och besöker bygget ser jag att detta kommer bli något av det bästa som Stockholm har att erbjuda, avslutar Oscar Engelbert