19 mars 2019
torsdag, 12 april 2018 13:04

Jonas Schneider blir vd för Familjebostäder

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                           

Jonas Schneider (bilden) är ny vd på Familjebostäder i Stockholm. Han kommer närmast från en roll som vice vd för Stockholm Stadshus AB. 

 

– Jag ser fram emot att leda ett bostadsbolag som är i stark tillväxt, säger Jonas Schneider. Vi ska se till att Stockholm får tusentals nya hyresrätter de kommande åren samtidigt som vi stärker vårt kunderbjudande och relationen till våra hyresgäster och entreprenörer. Vi kommer fortsätta ta ett stort ansvar för utvecklingen av de områden där vi har våra fastigheter. 

 

Jonas Schneider har en gedigen bakgrund i Stockholms stad. Innan rollen som vice vd vid Stockholm Stadshus AB, har han varit verksam som vice vd för såväl Svenska Bostäder som för Familjebostäder samt som vd för Stadsholmen. Jonas Schneider ersätter från 1 april Anette Sand som samma dag tillträdde rollen som vd för Stockholmshem. 

 

Familjebostäder ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Bolaget äger 19.251 lägenheter och cirka 2.200 lokaler, alla med hyresrätt. Familjebostäder har 292 medarbetare som arbetar för de cirka 40.000 stockholmare som hyr hos Familjebostäder.