21 mars 2019
torsdag, 05 april 2018 13:33

Fullt hus när The Lobby invigdes

Skrivet av 

 

alt
Det var stort intresse från media då The Lobby invigdes.

 

alt

Vi har skapat något nytt för varumärkena i The Lobby, säger Annelie Gullström, affärsutvecklingschef på AMF Fastigheter.
Vi var tidigt ute med att koppla upplevelser som restaurangbesök till gallerian, framhåller Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.

 

alt

Utrymmen på 2-20 kvm kommer att hyras ut i The Lobby.

 

alt

Annelie Gullström, affärsutvecklingschef på AMF Fastigheter, sade under pressmötet att även mindre e-handelsbolag börjar nosa på fysiska butiker med mindre ytor och hyror.

 

Av Thomas Mattsson


Det blev fullt hus när AMF Fastigheters projekt, The Lobby, i Mood-gallerian i Stockholms city, invigdes. Ett hundratal media- och designpersoner slöt upp. The Lobby inryms på en yta av 900 kvm i två våningar, vilka redan är fulltecknade med 40 olika varumärken. Här erbjuder AMF Fastigheter korta hyresavtal och små ytor för större flexibilitet och frihet. Ibland kan även servicepersonal och interiör, som möblemang, ingå i hyresavtalet.

 

– Det stora intresset för konceptet visar att vi skapat något nytt för de varumärken som valt att flytta in i den nya gallerian, säger Annelie Gullström, affärsutvecklingschef på AMF Fastigheter.

 

– Även mindre e-handelsbolag börjar nosa på fysiska butiker med mindre ytor och hyror, tillägger hon.

 

AMF Fastigheter menar att metaforen för gallerian är ett livsstilsmagasin som dateras upp kontinuerligt. Intressanta varumärken inom kläd- och designområdet kommer att kombineras med restauranger och kaféer, för att förbättra kundernas upplevelse av besöket.

 

– Vi var tidigt ute med att koppla upplevelser som restaurangbesök till gallerian. Med The Lobby har vi skapat en plats där shopping och upplevelser gifts samman. Om det går bra kan konceptet mycket väl dyka upp på flera av våra handelsplatser framöver, säger Mats Hederos, som är vd för AMF Fastigheter.

 

Projektet The Lobby är egentligen uppdelat i tre delar:

1. The Lobby med mera etablerade varumärken som World Market Stockholm, Haglöfs, Svensk Fastighetsförmedling, Kicks, The Occasional Rider, Electrolux och Volvo.

 

2. I The Lobby Market får morgondagens företagare en chans att visa upp sig. Varumärkena Lou in Love, Wall of Art, Urbanista, Deadwood, Under Your Skin, Bukvy, Soot Stockholm, V/SYDORW, Basic Wardrobe, IOAKU, och Carolina Hjerpe var med vid invigningen.

 

3. Scandinavian MAN, en avdelning där modemagasinet Scandinavian MAN erbjuder en speciell plattform inom ramen för projektet The Lobby. Inledningsvis har MAN bjudit in varumärken som Electrolux, Volvo och Kicks till sin fysiska yta i gallerian.

 

The Lobby:s partners i projektet från starten är Panasonic, Cisco, Fagerhult, Surfboard, Symbio, Glad Stad TPO, Lexter, Epicenter, ACM, Telia, Mailboxes och Deloitte Digital.