21 mars 2019
måndag, 26 mars 2018 11:42

Åsa Bergman blir ny vd för Sweco

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                     
Åsa Bergman (bilden) har utsetts till ny vd och koncernchef i Sweco. Hon har 27 års erfarenhet från olika linjechefsroller i koncernen, senast som affärsområdeschef för Sweco Sverige. Bergman efterträder Tomas Carlsson, som lämnar Sweco efter drygt fem år.
    

– Vi är mycket glada för att Åsa Bergman blir Swecos nästa vd. Under sin karriär i Sweco har hon genomgående levererat goda operativa resultat. Hon förenar ett tydligt ledarskap och starkt resultat med fokus på djup förståelse för Sweco och vår affär. Därför är hon rätt person att leda och utveckla koncernen vidare, säger Johan Nordström, styrelseordförande i Sweco.
    

Åsa Bergman, som tillträder sin nya tjänst den 20 april, anställdes i Sweco-koncernen 1991. Åtta år senare utsågs hon till regionchef med ansvar för Swecos projektledare i norra Sverige, innan hon 2006 blev vd för Sweco Management. År 2012 tillträdde Bergman tjänsten som vd för Sweco Sverige. Under hennes tid har den svenska organisationen vuxit från cirka 3.000 medarbetare till cirka 5.700 medarbetare. Omsättningen har ökat från cirka 3,6 Mdr kr till cirka 7,0 Mdr.
    

– Jag är väldigt stolt och glad över förtroendet. Sweco står starkare än någonsin och har utvecklats från ett framgångsrikt nordiskt bolag till att bli det ledande konsultföretaget inom teknik, miljö och arkitektur i Europa. Jag ser fram emot att tillsammans medledningsgruppen och våra 14.500 medarbetare utveckla Sweco mot fortsatt framgång, säger Åsa Bergman.
    

– Jag har jobbat med Åsa under drygt fem år och vet vilken stark ledare hon är. Jag är fantastiskt glad att hon tar över som ny vd och koncernchef i Sweco, säger Tomas Carlsson.