24 augusti 2019
tisdag, 20 mars 2018 11:34

Svenska Bostäder ger M3 nytt förtroende i Tensta

Skrivet av 
alt
M3 Bygg ska bygga om tio av Svenska Bostäders hus fördelade på tre gårdar i Tensta, från vänster sett Skänninge 2, 5 och 4.


M3 Bygg AB har fått i uppdrag att bygga om tre fastigheter med totalt tio bostadshus och 213 lägenheter i Tensta i nordvästra Stockholm. Beställare är Svenska Bostäder och det aktuella projektet är beläget mellan Tensta allé och Tenstagången. Uppdraget är uppdelat i tre olika etapper, varav två utgörs av optioner.
    

– Med detta projekt, som är ett av våra största genom tiderna, kan vi fortsätta vår långsiktiga satsning gentemot ombyggnad av bostäder. Då vi nyligen avslutat ett lyckat projekt inom området till Svenska Bostäder, känns det oerhört positivt att nu kunna fortsätta med detta långsiktiga uppdrag, säger Johan Lindberg, vd för M3 Bygg AB.
    

De hus som M3 ska bygga om är loftgångshus med garage under gårdsbjälklag. De är byggda på slutet av 60-talet och är 3 respektive 5 våningar höga. Ombyggnad ska utföras i lägenheterna, i allmänna utrymmen som källare och garage. Utvändigt omfattas tak, fasader, fönster och gårdar som ska utföras inklusive nya tätskikt på befintliga garagebjälklag.
    

Projektet påbörjas under april i år och pågår till år 2022 under förutsättning att optionerna avropas. Hyresgästerna kommer att evakueras etappvis under byggtiden.