20 mars 2019
onsdag, 14 mars 2018 17:04

Castellum uppför NCC:s kontor i Uppsala

Skrivet av 
alt
NCC:s nya kontor i Boländerna i Uppsala. Visualisering: Sweco

 

I expansiva Boländerna i Uppsala bygger Castellum ett nytt kontor åt NCC. Parterna har tillsammans planerat kontoret och NCC kommer vid inflyttning att börja jobba aktivitetsbaserat.

 

Byggnaden har ritats av Sweco och uppförs med en vacker slamfärgad träfasad och med solceller som installeras på taket. Totalt omfattar byggnationen cirka 1.900 kvm som beräknas stå klar för inflyttning årsskiftet 2018/2019.

 

Fastigheten kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld, vilket är en av Sveriges högsta miljöklassningar. Certifieringen innebär bland annat extra höga krav på inomhusmiljön, behaglig temperatur och luftflöde, dagsljusinsläpp och noggrant utvalda material utan miljörisker.

 

– För oss är detta ett A-läge med gångavstånd och bussförbindelser till och från Resecentrum, gott om parkering för våra anställda och besökare samt bra kommunikation bilvägen genom närheten till E4:an och även att alla vet att vi sitter här då vi har funnits här ända sen mitten på 80-talet, säger Anette Jacobson Einerman, informatör/kontorschef på NCC.