21 mars 2019
onsdag, 14 mars 2018 13:26

AMF: Så blir nya Gallerian

Skrivet av 
alt
Gallerian utgör hjärtat i kvarteret Urban Escape. Just nu byggs ett nytt hus i korsningen Regeringsgatan/Hamngatan där Gallerian tar plats i den nedre delen. Till årets julhandel är huset färdigbyggt och den del av handelsplatsen som då invigs. Hela ombyggnationen är klar under 2019.

 

alt

Gångstråk, butiker och restauranger i nya Gallerian.

 

AMF Fastigheter presenterar nu visionsbilder på Gallerian i centrala Stockholm – bilder som visar hur ombyggnationen kommer se ut när allt står klart 2019. Men redan till årets julhandel delinvigs nya Gallerian, mitt i Stockholm city. Handelsplatsens helrenovering är sedan 2014 en del av utvecklingen av Urban Escape-kvarteret.

 

– Vi vill ta Gallerian in i framtiden, vilket är precis det vi håller på med just nu. Vi skapar en mer tillgänglig och attraktiv plats och tillsammans med hela Urban Escape-kvarteret kommer nya Gallerian att höja pulsen i city, säger Henriette Johansson, marknadsområdeschef Urban Escape. 

 

Omvandlingen av Gallerian innebär en förändring både vad gäller form och innehåll. Det byggs en ny övervåning och handelsplatsen breddar sin mix av butiker, servicetjänster samt mat och dryck.

 

Totalt tillkommer 8.000 nya kvm med restauranger, butikskoncept och servicetjänster. Vidare förändras interiören med nya golv, kontrastrika fasader, belysning och grönska. Det blir även en utökad besöksyta ända upp till taken med en takterass och en utvändig terrass som omfattar 1.600 kvm.

 

Dessutom länkas Gallerian samman med resten av kvarteret genom nya entréer, vilket ska bidra till ett mer öppet, levande och inbjudande kvarter.