21 mars 2019
onsdag, 14 mars 2018 13:23

Atrium Ljungberg hyr ut i Forumgallerian

Skrivet av 
alt
Forumgallerian, visionsbild.

 

I augusti öppnar den norska restaurangkedjan Egon sin första restaurang i Uppsala. Restaurangen inryms på två plan i Atrium Ljungbergs Forumgallerian, med entré både från gallerian och Forumtorget. Egon blir en viktig pusselbit i utvecklingen av Forumgallerian och torget till en levande mötesplats.

 

– Vår vision med Forumgallerian är att skapa en urban mötesplats mitt i city, en plats som lever under dygnets alla tider. Vi är väldigt glada över att Egon valt att etablera sin första restaurang i Uppsala hos oss. De har ett starkt och uppskattat koncept som tilltalar en bred målgrupp. Restaurangen ger nytt liv åt Forumtorget och hela den här delen av city, säger Eva Troell, marknadsområdeschef Atrium Ljungberg.

 

Det norska restaurangkonceptet Egon öppnade sin första restaurang 1984 och har idag 38 enheter i Norge. Den första svenska restaurangen öppnade 2015 i Mall of Scandinavia. Atmosfären beskrivs som informell och restaurangerna är kända för sin breda meny. Här serveras allt från smörgåsar till amerikansk- och italiensk pizza, hamburgare, fisk, kött, pasta och mexikanskt.

 

Restaurangen i Uppsala inryms på två plan med 240 sittplatser inne och 100 sittplatser ute på Forumtorget. Inredningen kommer att hämta mycket inspiration från Uppsala och den lokala historien.