21 mars 2019
torsdag, 08 mars 2018 15:21

Fabege hyr ut 3.800 kvm till North Alliance i city

Skrivet av 
alt
Tulestationen, ritad av Ferdinand Boberg, är en arkitektonisk pärla på Tulegatan 7–13, nära tunnelbanestationen Rådmansgatan i Stockholms city.

 

The North Alliance (NoA), ett nordiskt nätverk av kommunikations-, design- och teknikbyråer, samlar nu sina svenska byråer under ett och samma tak i Fabeges fastighet Apotekaren, även kallad Tulestationen, i Stockholms city. Det gröna hyresavtalet gäller cirka 3.800 kvm och löper på sju år. The North Alliance tillträder lokalen i början av 2019.

 

Tulestationen är en arkitektonisk pärla på Tulegatan 7–13, nära tunnelbanestationen Rådmansgatan i city. Byggnaden ritades av arkitekten Ferdinand Boberg i början av det förra seklet. Här finns även Bobergs berömda portvalv från Brunkebergsverket och portalen över huvudentrén (Tulegatan 13) är rikt dekorerad med elektricitetsanknutna motiv som glödlampor, batterier, kabelknippen och en mycket realistisk generator. Huvudentrén blir även North Alliance egna entré när de flyttar in. I stationens gamla maskinhall med access från gården har idag modeföretaget Björn Borg bland annat sitt showroom.

 

– Vi ser fram emot att välkomna byråerna inom The North Alliance. Ett spännande nätverk som kommer att tillföra fastigheten puls och energi med de olika delarna. Utöver ett fantastiskt kontor så får de även grannar som Björn Borg AB, Aveqia som är ett matlagningsföretag där gästerna lagar gourmetmat tillsammans med stjärnkockar och inte minst den välrenommerade restaurangen Farang med smakinfluenser från Sydostasien, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.

 

The North Alliance har under de senaste åren växt enormt och ville därför samla sina svenska byråer i samma byggnad för att främja interaktionen mellan sina medarbetare. Redan nu inleds anpassningen av lokalerna för att passa The North Alliances och dess byråers behov.

 

Efter denna uthyrning finns det cirka 5.000 kvm uthyrningsbar yta kvar i byggnaden, en yta för vilket intresset har varit stort.