13 december 2018
fredag, 23 februari 2018 17:53

Invesco och Scius köper av Grosvenor i Helsingborg

Skrivet av 
alt
Carl Strufve, ansvarig för Grosvenor Europes verksamhet i Norden.


Invesco Real Estate (IRE) förvärvar tillsammans med sin lokala partner i Norden, Scius Partners, en handelsfastighet i Helsingborg av Grosvenor Europe. Fastigheten omfattar cirka 10.000 kvm uthyrningsbar yta och är fullt uthyrd till ICA Maxi, Apotek Hjärta samt Systembolaget. Grosvenor har förvaltat fastigheten sedan 2011 och nyligen byggt ut åt Apotek Hjärtat och Systembolaget. Rådgivare till Invesco var Linklaters och PwC medan Grosvenor Europe rådgavs av Cushman & Wakefield och Cederquist.
    

– Vi har investerat i Sverige på uppdrag av våra globala kunder sedan 2006 och vi fortsätter söka attraktiva möjligheter för långsiktig avkastning. Detta förvärv uppfyller våra krav tack vare sitt långa leasingavtal med ICA Maxi Stormarknad, som bedriver detaljhandel i ett attraktivt läge. Öppnandet av Systembolaget förstärker detta ytterligare. Vi är glada över att kunna göra den här investeringen för en av våra brittiska investerare, säger Rob Johnston, Senior Director, Transactions på Invesco Real Estate.
    

– Vi ser positivt på den svenska fastighetsmarknaden och hoppas kunna slutföra fler förvärv tillsammans med Invesco under 2018, kommenterar Joen Siggelin på Scius Partners.
    

– Försäljningen ger oss möjlighet att leverera mycket god avkastning till våra investeringspartners. Det finns fortsatt goda förutsättningar för tillväxt på den svenska handelsmarknaden och Grosvenor fortsätter därför att leta investeringsmöjligheter här. Vi fortsätter även att satsa på att förädla våra befintliga detaljhandelsfastigheter i Sverige både genom att uppgradera mixen av detaljhandel, restauranger och upplevelser i våra centrum och genom förtätning genom tillägg av bostadshus, säger Carl Strufve, ansvarig för Grosvenor Europes verksamhet i Norden.