16 januari 2019
måndag, 12 februari 2018 16:14

Renovering lyfter Hotel Riverton i Göteborg

Skrivet av 
alt
Totalt får Hotel Riverton 216 rum på Skeppsbron i Göteborg. Arkitekt för ombyggnaden är White.

 

I takt med att Skeppsbron i Göteborg utvecklas och under de närmast åren får ett uppgraderat kajstråk, 450 nya bostäder och 30.000 kvm lokalytor, kommer även Hotel Riverton att genomgå en förändring både utvändigt och invändigt. Projektet kommer att ske etappvis med start i år där bland annat 30 nya hotellrum tillförs samt att den nuvarande restaurangen, View Skybar & Restaurant, utökas genom en påbyggnad.

 

– Äntligen, efter många år är detaljplanen för Skeppsbron på plats och vi är klara med projektering av om- och tillbyggnad av vårt fina Hotel Riverton. Då hotellet kommer att vara öppet under ombyggnationsprojektet känner vi att vi nu har fått den kompetensen och erfarenheten som krävs för att möjliggöra detta, säger Magnus Hedlund, vd för och ägare av Hotel Riverton.

 

Projektet kommer att genomföras i partnering mellan White arkitekter, projektledningsföretaget Protek och byggföretaget Vestia Construction Group. Nyligen renoverades hotellets 186 hotellrum och verksamheten kommer att pågå som vanligt under ombyggnationen.


Hotel Riverton ägs och drivs sedan 1992 av Magnus och Lotta Hedlund.