Skriv ut denna sida
torsdag, 01 februari 2018 17:43

Index byggstartar bostadstorn i Norrtälje

Skrivet av 
alt
Havstornet ska bli 69 meter högt i Norrtälje. Det andra bostadstornet, Soltornet 55 meter högt, har nu 5 våningar av 16 klara.

 

Index byggstartar Havstornet som ska byggas mitt på kajen i Norrtälje Hamn – bara 15 meter från vattnet. Det blir 69 meter högt och därmed ett av de högsta bostadshusen i landet norr om Kista.

­­

 

– Intresset är så stort att vi beslutat att påbörja projektet tidigare än planerat. Vi räknar med säljstart under våren, säger Rickard Haraldsson, vd på Index Residence.

 

Planen är att bygga 119 lägenheter, alla har balkong eller stor terrass, och de flesta med en storslagen utsikt över vatten och skärgård eller in över Norrtälje gamla stadskärna.

 

– Man kommer väl inte att se hela vägen till Åland från de översta våningarna, men bra nära, säger Rickard Haraldsson.

 

Idag står drygt 2.500 personer i kö för att få möjligheten att köpa en av de attraktiva lägenheterna i Havstornet.

 

– Det blir ett unikt hus. Det är på väldigt få platser man får bygga ett så här högt hus så nära vatten, säger Rickard Haraldsson.

 

Orsaken till att det går att bygga ett bostadstorn just i Norrtälje är att huset inte kommer att påverka stadens historiska skyline. Tidigare stod en lika hög silo på samma plats.

 

Redan är bygget av Havstornets syskon, Soltornet, påbörjat. I dagarna är byggarna klara med våning 5 av 16 våningar. Soltornet ska bli 55 meter. Lägenheter i Soltornet såldes slut på rekordtid sensommaren 2016.

 

– Det har visat sig att intresset för Havstornet är så stort att det lite skymt våra andra projekt i Norrtälje Hamn. Genom att nu påbörja projektet Havstornet, och ge de som står i kö och väntar på chansen att där få köpa en lägenhet, tror vi att våra andra kvarter i hamnen också får en möjlighet att glänsa, säger Rickard Haraldsson, och tillägger:

 

– Jag tror mycket på Norrtälje Hamn. Nära natur, båt utanför dörren, ändå centralt, pendlingsavstånd till storstaden, men ändå en bit bort, fantastisk skärgård och en boendekostnad som är betydligt lägre än i Stockholm. 

Senaste från Redaktionen