17 januari 2020
onsdag, 31 januari 2018 14:48

Mengus säljer HagaBlue till DNB-fond

Skrivet av 
alt
Byggnaden på Brahelund 3, som Mengus har döpt till Haga Blue, uppfördes av Skanska 2002. På senare år har den uppgraderats och fått klassifieringen Breeam In-Use ”Very Good”.


Mengus andra fond – Mengus 2011 – säljer kontorsfastigheten Brahelund 3 – av Mengus namngiven HagaBlue – till DNB Scandinavian Property Fund. Fastigheten omfattar cirka 10.200 kvm uthyrbar area samt garage och ligger vid Frösundaleden i Solna.
    

Mengus köpte fastigheten av Internos Global Investors, en fond inom Commerz Real AG, i juli 2015 efter att den dåvarande ankarhyresgästen Liber sagt upp sitt kontrakt och cirka 70 procent av ytorna blev vakanta. Sedan dess har Mengus uppgraderat HagaBlue till en förstklassig kontorsbyggnad och tecknat nya hyresavtal med flertalet hyresgäster som Diskrimineringsombudsmannen, Risenta och Frösunda Omsorg. Fastigheten är idag fullt uthyrd.
    

Transaktionen genomförs som en bolagsförsäljning. Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen. CBRE och Roschier agerade finansiell respektive juridisk rådgivare till Mengus i transaktionen.
    

– Genom förvärvet av HagaBlue följer fonden sin strategi att investera i både Norge och i Sverige. HagaBlue ligger i ett område som vi bedömer har tillväxtpotential och den har kvaliteter som vi menar blir efterfrågade i framtiden, säger Gro Boge, vd för DNB Næringseiendom, som förvaltar DNB Scandinavian Property Fund.
    

Vid årsskiftet hade DNB Scandinavian Property Fund ett samlat värde om cirka 8,2 miljarder norska kr och dess genomsnittliga avkastning under de senaste fem åren har varit 7,9 procent. Efter köpet av HagaBlue består fondens portfölj av 14 fastigheter i segmenten kontor, handel och hotell. Fondens investeringsram är 12,5 miljarder norska kronor.