17 september 2019
fredag, 26 januari 2018 11:58

Profi hyr ut 9.000 kvm kontor till Rusta

Skrivet av 
alt
Varuhuskedjan Rusta etablerar sitt huvudkontor på 9.000 kvm i ett plan i Bredden, Upplands Väsby.


Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Rusta om 9.000 kvm kontor i Bredden (tidigare InfraCity), Upplands Väsby. Rusta skapar lokaler anpassade för bolagets starka tillväxt på nationella- och internationella marknader genom att samla kontors- och mötesytor på ett plan.
    

– Affären med Rusta är ytterligare ett kvitto på att vårt kontorserbjudande i Bredden passar marknaden. Den senaste tiden har vi dessutom gjort ytterligare kontorsuthyrningar på mer än 2.000 kvm, något som visar Breddens styrka som plats för företag som behöver moderna och flexibla ytor i bästa kommunikationsläge. Tillväxten av kontorshyresgäster och antal arbetsplatser innebär positiva effekter för andra hyresgäster som hotell, restauranger och butiker, säger Thomas Sipos, vd för Profi.
    

Breddens kommunikationsläge, med närhet till Stockholm City och Arlanda, tillsammans med Scandics konferenshotell med 320 rum är viktiga faktorer när Rusta långsiktigt väljer Bredden som etablering för sitt huvudkontor. Sedan sommaren 2017 finansierar Profi Fastigheter en egen direktbuss mellan Rotebro station och Bredden som ett led i att stärka de kollektiva kommunikationerna ytterligare.
    

Bredden omfattar närmare 200.000 kvm kontor och handel. Profi driver ett omfattande utvecklingsarbete för platsen i syfte att skapa en levande stadsdel. Detta arbete innefattar planer på att fram till år 2030 uppföra cirka 1.800 bostäder i området.