29 januari 2020
tisdag, 23 januari 2018 13:00

Västerkulla Hotell köper av Hemfosa i Karlskrona

Skrivet av 
alt
Clarion Collection Hotel Carlscrona är ett landmärke på Skeppsbron i Karlskrona. Hotellets restaurangbyggnad är ett Packhus, uppfört på 1800-talet som en förvaringslokal för de lokala handelsmännen. Hotellets läge är ett av det bästa i Karlskrona, med havsutsikt, nära Hoglands park och endast 450 meter till Stortorget.

 

Västerkulla Hotell har tecknat avtal med Hemfosa Fastigheter AB om förvärv av hotellfastigheten Humble 2 med hyresgästen Clarion Collection Hotel Carlscrona i centrala Karlskrona. Fastigheten tillträddes den 1 januari 2018. Pangea Property Partners var Västerkullas rådgivare i affären.

 

Humble 2, som uppfördes 1929, har under de senaste åren genomgått omfattande ombyggnader och uppgraderingar. Totalt innehåller fastigheten 3.048 kvm, som bland annat fördelas på 82 hotellrum, konferensytor, restaurang och bar. Hotellet rankas som nummer 1 på tripadvisor av Karlskronas samtliga hotell.

 

Karlskronas hotellmarknad har de senaste åren utvecklats positivt och uppvisar ett genomsnittligt pris per tillgängligt rum, RevPAR, som ligger i nivå med riksgenomsnittet.

 

– Det här är ytterligare ett väldigt bra förvärv som visar vår klara ambition att växa och fortsätta att förvärva hotellfastigheter. Vårt mål är klart och är att på sikt förvärva hotellfastigheter i medelstora städer för cirka 5 Mdr kr, säger Clas Hjorth, vd för Västerkulla Hotell Holding AB.