Skriv ut denna sida
tisdag, 23 januari 2018 11:11

Nordika håller hög uthyrningstakt i Finland

Skrivet av 
alt
Nordika har tagit med sitt tänk i uthyrningen från Sverige till sin finländska fastighet om 35.000 kvm i Esbo, Helsingfors, vilket uppskattas stort av hyresgästerna i Finland.


Nordika har under de senaste 12 månaderna hyrt ut 14.100 kvm i Säterinportti – fd Nokia Networks huvudkontor till ett årligt hyresvärde om cirka 30 Mkr. Bakom det framgångsrika uthyrningsarbetet är Nordikas och dess samarbetspartner i Finland, Trevians, profiliering, ompositionering och nytänk kring konfigurationen av fastigheten.
    

Nordika köpte den aktuella kontorsfastigheten i Esbo, Helsingfors, under 2015 som då var nästintill tom och Nordika har sedan övertagandet hyrt ut fastigheten till mer än 50 procent. Fastigheten omfattar totalt cirka 33.000 kvm och håller hög kvalité, men har uppgraderats till modern standard där Nordika introducerat ett campus-tänk med mobila arbetsstationer, playground, förbättrat matutbud och service, vilket sammantaget är nytt för den finska marknaden.
    

– Det är kul när vi introducerar något nytt på den finska marknaden som visar sig uppskattas så mycket att vi på kort tid lyckas hyra ut i rask takt till en bredd av bra hyresgäster. Fastigheten har gått från att vara en mörk och dyster plats till en fastighet där människor samlas, arbetar, trivs och mår väl – och det är underbart att se hur det återigen sjuder av energi i byggnaden. Över hälften av fastigheten är nu uthyrd och med tanke på hur mycket vi har på gång så vågar jag nästan lova att vi någon gång under 2018 kommer nå vårt långsiktiga mål, säger Robert Högström, fastighetschef på Nordika.
    

Under hösten och våren flyttar bland andra Mercury International, Containerships, Helo, Avida Finans, Ecolane och Neomore Consulting, in i nya moderna lokaler i Säterinportti.

Senaste från Redaktionen