19 mars 2019
måndag, 22 januari 2018 15:12

Rosén, ny vd för Lindbäcks Group

Skrivet av 
alt

                                                                                                                           
Efter några år av kraftig tillväxt har styrelsen för Lindbäcks utsett Linda Rosén (bilden), leancoach på Lindbäcks Bygg, till vd för koncernbolaget Lindbäcks Group AB. Koncernbolaget har tidigare inte haft en aktiv roll som bolag, något som nu kommer att ändras.
    

– Det känns som en stor och spännande utmaning att få förtroendet att leda en koncern som är så tryggt förankrad som familjeföretag men där det också finns så starkt driv och tydliga framtidsvisioner, säger Linda Rosén.
    

Rosén började som leancoach på Lindbäcks för snart tre år sedan och tog då med sig erfarenheter från sina tidigare arbetsgivare; Volvo Aero och Volvo CE där hon bland annat arbetat som internkonsult för verksamhets- och ledarskapsutveckling samt Strängnäs kommun och Astra Zeneca där hon verkat som projektledare och metodtekniker inom Lean.
    

Vd-posten är en förstärkning av koncernbolaget som idag består av tre bolag; Lindbäcks Bygg, Lindbäcks Boende och Lindbäcks Fastigheter. De senaste åren har stora investeringar genomförts och antalet anställda har mer än fördubblats till cirka 500 medarbetare – något som ställer högre krav på koncernbolaget.
    

– Vi har ett stort förtroende för Linda och det känns därför helt rätt att tillsätta henne som vd för Group i den tillväxtfas vi nu befinner oss. Hennes roll blir i första hand att leda arbetet på en övergripande nivå för våra bolag men också företagets stödfunktioner, IT, HR, kommunikation, ekonomi och verksamhetsutveckling, säger Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks Bygg och en av de fyra ägarna till familjeföretaget.