18 september 2019
fredag, 19 januari 2018 17:08

Akademiska Hus bygger ut Ångströmslaboratoriet

Skrivet av 
alt
Ångströmslaboratoriet i Uppsala byggs ut med 30.000 kvm.

 

NCC ska på uppdrag av Akademiska Hus genomföra en utbyggnad av Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet. Ordervärdet uppgår till cirka 915 Mkr.

 

– Utbyggnaden av Ångströmlaboratoriet är en viktig satsning för Uppsala universitet. Vi är glada över att ha tecknat avtal med NCC och ser fram emot att ha med dem som partner i det här mycket spännande projektet, säger Hayar Gohary, projektdirektör på Akademiska Hus.

 

Det befintliga Ångströmlaboratoriet består idag av 72.000 kvm och dagligen vistas här cirka 5.000 forskare och studenter. Verksamheten är trångbodd och i stort behov av större lokaler. Totalt planeras ytterligare 30.000 kvm, fördelat på en ny flygel mot söder med främst undervisningslokaler och kontorsplatser samt en ny kubformad huvudbyggnad mot norr byggas där drygt 1.200 studenter och 400 anställda kommer att ha sin hemvist. I huvudbyggnaden ska Ångström-laboratoriets nya entré byggas samt reception, studentservice, mötesytor, café, bibliotek, ljusgård, och aula.

 

Byggstart för flygeln ska ske i vår med inflyttning hösten 2020, medan arbetet med huvudbyggnaden planeras påbörjas i höst med inflyttning våren 2022.