24 januari 2020
onsdag, 17 januari 2018 15:57

Riksbyggen säljer till HSB i Årsta

Skrivet av 
alt
Byggnaderna på Svärdlången 8 uppfördes mellan åren 1946 och 1947.

 

Riksbyggen säljer fastigheten Svärdlången 8 i Årsta, Stockholm, till HSB. Fastigheten omfattar 57 lägenheterna och fyra kontorslokaler med en total uthyrbar area om 1.766 kvm. Catella Corporate Finance och DLA har varit rådgivare till Riksbyggen.

 

Byggnaderna på Svärdlången uppfördes 1946–1947 och kallas för EPA-husen då de ursprungligen byggdes på uppdrag av varuhuskedjan EPA för att erbjuda kvinnliga medarbetare bostäder. Husen anses vara bland de första loftgångshus som uppfördes i Sverige, och är därför skyddade enligt kulturmiljölagen.

 

Riksbyggen har en tydlig ambition att utveckla sin fastighetsportfölj. Det innebär också att det befintliga innehavet kontinuerligt omstruktureras. Vi är därför glada över att kunna sälja Svärdlången 8 till HSB Stockholm, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

 

Riksbyggen har idag en egen fastighetsportfölj som omfattar cirka 5.300 hyresrätter och en projektutvecklingsverksamhet som bygger cirka 500 bostäder om året, både för eget ägande och för försäljning till investerare.