23 augusti 2019
onsdag, 17 januari 2018 12:12

Vasakronan tar UNIQLO till Sverige

Skrivet av 
alt
Den japanska klädkedjan UNIQLO med över 1.900 butiker i 19 länder gör sin första svenska etablering i Sverigehuset vid Kungsträdgården i Stockholm.


Vasakronan har tecknat avtal med den japanska klädkedjan UNIQLO som hösten 2018 slår upp dörrarna till sin första etablering i Sverige och Norden. Etableringen görs i det ikoniska Sverigehuset på bästa läge vid Kungsträdgården i centrala Stockholm med adress Hamngatan 27. Butiken omfattar 1.580 kvm fördelat på fyra plan. (Den tidigare hyresgästen Illums Bolighus lämnade fastigheten i augusti i fjol.)
    

Som ett led i en större satsning på att stärka och utveckla cityhandeln har Vasakronan jobbat konsekvent för att utveckla kvarteren runt Sverigehuset. Målet har varit att göra handelsstråket längs Regeringsgatan/Hamngatan till ett av Stockholms vassaste. I kvarteren finns sedan tidigare ett antal kända internationella varumärken, bland andra Victoria’s Secret och Starbucks.
     

– Att utveckla en stad eller ett stråk handlar om att skapa en bra blandning av butiker, restauranger och upplevelser – skäl för människor att vistas där. Etableringen av UNIQLO är efterlängtad av många och en etablering som ytterligare kommer att bidra till livet och rörelsen i kvarteren runt omkring, säger Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm Vasakronan.
    

Sverigehuset är en av Stockholms mest ikoniska byggnader och uppfördes efter ritningar av Sven Markelius. För den konstnärliga utsmyckningen, ”Sverigeväggen” – ett metallkollage på fasaden mot Kungsträdgården, svarade Siri Derkert.
    

– Fastighetens ursprung och historia är unik vilket är något UNIQLO värdesätter. Ambitionen är därför att ta vara på de värden som finns i byggnaden och samtidigt utveckla och förfina med respekt, avslutar Ronald Bäckrud.