23 augusti 2019
tisdag, 16 januari 2018 15:19

Intea rekryterar Peter Jacobsson

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                 
Peter Jacobsson (bilden) ansluter till Intea och kompletterar bolagets affärs- och projektutvecklingsfunktion. Han har över 20 års erfarenhet inom bygg- och fastighetsbranschen och har en bred och gedigen kunskap om fastighets- och projektutveckling i olika faser.
    

Närmast kommer Peter Jacobsson från Fem Hjärtan Holding AB, baserat i Halmstad med fokus på samhällsfastigheter. I rollen som vd har han sedan 2010 byggt upp företagets verksamhet från grunden till ett bestånd om över 60.000 kvm. Tidigare var han vd för Bygg-Fast AB (ingår delvis numera I Forsen Projekt), med ansvar för bolagets projekt-och fastighetsutvecklingsverksamhet.
    

På Intea ska Peter Jacobsson att arbeta med affärsutveckling och med Inteas större projekt. Bolagets projektportfölj har växt kraftigt och den aktiva delen uppgår för närvarande till över 100.000 kvm, utöver befintliga byggrätter och optioner. I tjänsten ingår även ansvaret för Inteas verksamhet i Halmstad och närliggande regioner.
    

Intea grundades 2015 och finansieras av svenskt institutionellt kapital. Bolagets totala fastighetsinnehav, med över 90 procent offentliga hyresgäster, uppgick per 30 september 2017 till 4,6 Mdr kr.