13 december 2018
fredag, 12 januari 2018 12:57

Rockwool till Eskilstuna Logistikpark

Skrivet av 
alt
Eskilstuna Logistikpark, cirka en mil från Eskilstuna, förbinder tre transportsystem; järnväg, motorväg och flyg. Området är 300 hektar stort. Logistikparken är för lager, datacenters och terminalverksamheter som vill ha snabb tillgång till järnvägsspår, motorväg och flygtransporter.

 

Den globala industrikoncernen Rockwool, med danska rötter, har förvärvat mark för sin första industrietablering i Sverige. Fastigheten om cirka 180.000 kvm areal är belägen inom Eskilstuna Logistikpark och säljare är Eskilstuna kommun.

 

Colliers har innehaft sökuppdraget och agerat rådgivare åt Rockwool i samband med förvärvet.

 

– I och med den här investeringen säkrar vi att vi även i framtiden kommer att kunna möta den ständigt ökande efterfrågan på stenullslösningar på den svenska marknaden, säger Henrik Frank Nielsen, Senior Vice President för koncernen Rockwool.

 

I Eskilstuna välkomnas investeringen:
 – Vi förväntar oss att den här investeringen kommer att ha positiv inverkan på lokalområdet i form av framtida lokala arbetsplatser som vi är beredda att fylla med arbetskraft, säger David Hofmann, vd för Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

 

Med cirka 11.000 anställda i omkring 38 länder är Rockwool en världsledande leverantör av stenullslösningar för bland annat byggkonstruktioner.