1 juni 2020
onsdag, 29 november 2017 12:37

Diös stärker sin säljorganisation inom handel

Skrivet av 
alt
Gallerian Shopping vid Storgatan i centrala Luleå. Shopping uppfördes av byggmästare O.F. Sjöström och den ritades av Ralph Erskine. Invigningen skedde den 27 oktober 1955, vilket gör Shopping till Sveriges och världens första köpcentrum inomhus. Diös äger Shopping, Strand, Åhlénshuset och Smedjan i Luleå.


Från och med 1 januari 2018 stärker Diös sin säljorganisation inom handel genom tre centrala affärsutvecklare. De kommer att fokusera på nya etableringar och större befintliga kunder i Diös samtliga tio prioriterade tillväxtstäder.
    

Från årsskiftet kommer också den nuvarande organisationen inom handel att tillhöra Diös respektive tillväxtstad. Detta för att ta ett tydligare helhetsgrepp över utvecklingen av fastigheterna och därigenom skapa bättre förutsättningar för lokal stadsutveckling.
    

– Vårt fokus är att skapa tillväxt i våra prioriterade städer genom att utveckla våra fastigheter med fler attraktiva mötesplatser, kontor och butiker. Som ett led av det förstärker vi den centrala uthyrarorganisationen och förtydligar förutsättningarna för varje affärschef att utveckla den lokala affären och att driva stadsutveckling i våra städer, säger Henrik Lundmark, fastighetschef, Diös.