28 januari 2020
onsdag, 22 november 2017 11:55

Wihlborgs flyttar till Gängtappen

Skrivet av 
alt
Wihlborgs huvudkontor kommer att ligga på våning två och tre i Gängtappen.


Till sommaren flyttar Wihlborgs sitt huvudkontor till Gängtappen i Dockan, Malmö. Det är företagets Malmöorganisation samt de centrala stabsfunktionerna, totalt ett sextiotal medarbetare, som flyttar in i den anrika fastigheten. Wihlborgs kontor finns idag på Dockplatsen och det nya kontoret ligger således bara några hundra meter bort.  
    

– I takt med att Wihlborgs växer har kontoret på Dockplatsen, där vi suttit i tio år, successivt blivit för trångt. Vi vill dessutom skapa ett toppmodernt kontor som vi kan använda som inspiration och showroom för hyresgäster som står inför en flytt, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs. 
    

Gängtappen byggdes 1958 som huvudkontor åt Kockums. Sommaren 2015 tömdes fastigheten när SAAB Kockums flyttade till nya lokaler i Dockan. Därefter gjorde Wihlborgs en totalrenovering av fastigheten och bland hyresgästerna finns nu Länsförsäkringar Skåne, FEW Agency och Additude.
    

– Gängtappen är en fantastisk byggnad med en tidlös arkitektur som känns lika aktuell idag som när huset byggdes. De hyresgäster som redan flyttat in i Gängtappen har fått en otroligt fin arbetsmiljö, så jag är övertygad om att flytten kommer att ge ny energi, effektivitet och mer kreativitet även för oss, säger Mikael Strand, regionchef och projektledare för flytten.
    

Wihlborgs kontor kommer att ligga på våning två och tre. På våning fyra till sex finns lediga lokaler för ytterligare ett par hyresgäster. I samband med flytten blir Wihlborgs nuvarande kontor på 1.000 kvm vid Dockplatsen tillgängligt för en ny hyresgäst.