18 oktober 2019
måndag, 20 november 2017 17:49

Patrizia köper Triuva i en jätteaffär

Skrivet av 
alt
Wolfgang Egger, CEO för Patrizia Immobilien AG.

 

I och med att Patrizia förvärvar Triuva (före detta IVG) medför det att Patrizia växer till bland de 10 största fastighetsförvaltarna i Europa. Patrizia Immobilien AG säger i ett pressmeddelande att företaget har förvärvat Triuva Kapitalverwaltungsgesellschaft mbH, vilket innebär att Patrizia utökar sin verksamhet i Tyskland och Europa och värdet för Patrizias förvaltade fastigheter utökas till över 30 miljarder euro. Båda parterna meddelar att köpeskillingen inte är publik.

 

Triuva har förvaltat cirka 40 fonder med fler än 80 institutionella investerare med cirka 200 anställda i 15 europeiska städer. Triuva med säte i Frankfurt har tillgångsförvaltat kommersiella fastigheter inom kontor, detaljhandel och logistik samt infrastruktur till ett värde cirka 9,8 miljarder euro. Förvärvet av Triuva ökar Patrizias förvaltade fastighetskapital med cirka 50 procent till över 30 miljarder euro.

 

Efter affären förvaltar nu Patrizia i Sverige totalt fem fastigheter, vilka ingick tidigare i Triuvas förvaltning. Av de fem finns tre fastigheter i Barkarby, Järfälla, om 41.600 kvm, bland annat Stockholm Factory Outlet i Barkarby. Vidare en fastighet, Lammet 17 om 6.700 kvm, på Gamla Brogatan 13 i Stockholm, samt en fastighet i Mariebergs handelsområde i södra Örebro om 5.200 kvm.

 

– Detta förvärv medför en perfekt passform för vår tillväxtstrategi. Det kommer att stärka vårt europeiska nätverk, utöka vår närvaro på marknaden och bredda utbudet av produkter och tjänster för våra kunder. Vi kommer också att konsolidera vår position som den ledande oberoende fastighetsinvesteraren i Europa, förklarar Wolfgang Egger, CEO för Patrizia Immobilien AG.